Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2012

A new habit

I have this new habit every time I dropped off Malicca to school, or picked him up.
I watched him play with his friends, which is a luxury thing I had never experienced before.
Seeing how he interacts with his friends, his problem solving, when he leads, basically his social skill which is very important specially when he is working later on.

Have a nice day, son!



Confession of a now working mother then a full-time housewife

Whether it is a syndrome or not, I do not know. 


Today is my third week being a full-time house wife, yet my verdict on my first week has not change. That being a full-time house wife requires more than 24 hours a day because they are so much things to do. Thus, made me a little bit 'jet-lag' in the first place. I might still am.


Do you know what I had in mind before I decided to quit my job?I wanted to be a full-time mother and have a simpler life. I wanted to go freelancing and work anyway and whenever I like.  It turns out that things are not as easy as I thought they were. 


Now I realize that by being a full-time working mother, I had a so much simpler life. Every time I woke up in the morning, I already know what I had to do. Like a machine (in a positive sense), I had time slots for everything I had to do and controlled them. I dropped my kid to school, went to the office, worked, had lunch, had meetings and went back home. I cannot deny they were  numerous 'me-time'…

Welcome definitely maybe!

“Leaving your comfort zone is not easy and it is only for the bravery.” For me, those who support them to leave the comfort zone, is even braver.”

Setelah hampir 12 tahun bekerja di dunia korporat periklanan, finally… yes I finally resigned and decided to be a freelance copywriter instead. Sebenarnya kepinginnya sih udah sejak dua tahun lalu ya. Tapi karena beribu dan lain hal termasuk ketidakberanian diri ini untuk memasuki lembah ketidakpastian finansial, akhirnya tertunda-tunda. Tapi kali ini, I made up my mind.
Aneh sebenarnya saat aku mengambil keputusan ini. Unlikely what I always did, to make plans, kali ini aku ambil keputusan tanpa punya long term plan akan apa yang akan aku lakukan setelah kehidupan bekerja full time. Yang aku tahu saat itu adalah, aku sebaiknya berhenti dulu bekerja.
Sebenarnya, keputusan ini juga enggak yakin-yakin banget waktu memutuskannya. Tentu faktor utamanya adalah kemandirian finansial. Ya iyalah ya, udah lebih dari satu dekade terbiasa  menerima ua…

Common Sense

Sekarang ini, kita mungkin lebih tau gimana cara install iPhone pertama kali. Lebih ngerti langkah-langkah untuk nge-jailbreak. Lebih pengen ngulik gimana caranya bikin website sendiri dengan semua Content Managementnya. Lebih tau account twitter siapa yang bisa kasih link bagus atau update tentang pergadgetan, info selebs, komunitas tertentu atau bahkan soal financial planning dan hukum.
Thanks to technology, we now know so many many things happening in this world.
Tapi coba deh, dirasa-rasa lagi. Karena begitu banyaknya ‘ilmu’ atau sebenernya itu adalah bentuk informasi, seringkali kita malah jadi lupa sama hal-hal basic atau yang biasa disebut common sense. Dan ternyata, common sense yang sering kita lupain itu justru kita perluin untuk kehidupan sehari-hari.
Misalnya, waktu kita ke dokter. Kita tau lah ya, enggak semua dokter itu bagus.  Dan kita juga tau, enggak semua dokter itu komunikatif; bisa dan mau ngejelasin sedetil-detilnya tentang penyakit kita. Kadang-kadang kita nurut a…